english  |    vakok és gyengénlátók
Ma 2021. szeptember 20.
hétfő, Friderika napja van
  Katalógus   Folyóirat   Szolgáltatások
   Új könyvek
   Régi könyves gyűjtemény
   
Új könyvek
Giulio Michelini: Együtt Jézussal, együtt Péterrel. Lelkigyakorlatos beszédek Ferenc pápának

A Máté-evangélium bölcsességétől megérintve meghívást kaptunk, hogy Jézus szenvedése, halála és feltámadása titkáról elmélkedjünk.

részletek

Ferenc pápa: Földanyánk: A környezetvédelmi kihívás keresztény olvasata

Ferenc pápa könyve a környezetvédelmi kihívás témájával foglalkozik. A Szentatya azon beszédeiből, homíliáiból, írásaiból kínál válogatást, amelyek a teremtett világgal és az emberekkel való törődésről, valamint az emberhez méltó élet előmozdításáról szólnak. 

részletek

Erdő Péter: Az egyházjog lelke: Kánonjog a társdalomban és a hívő közösségben

"Az utóbbi évek kulturális válsága olyan mélységeket tárt fel a nyugati, keresztény gondolkodás előtt, amelyek az ember mivoltát és a társadalmi együttélés alapvető feltételeit érintik. Az ezzel összefüggő legfontosabb kérdésekre keresztény hitünk igaz és bátorító válaszokat kínál."

részletek

Mary Aiken: Cybercsapda Hogyan változtatja meg az online tér az emberi viselkedést?

Mary Aiken a törvényszéki cyberpszichológia világszerte elismert vezető szakértője, lebilincselő könyvében azt vizsgálja, hogyan formálja át és változtatja meg az internet és a digitális eszközök használata az emberi viselkedést és a társadalmi normákat, és ez a „cyberhatás” hogyan nyilvánul meg életünk minden területén. 

részletek

Prohászka Ottokár: Az igazi karácsony

Prohászka Ottokár püspök a 20. század egyik legnagyobb hatású magyar egyházfője: teológus, filozófus, országgyűlési képviselő és elismert író.

részletek

John W. O'Malley: A pápák története Pétertől napjainkig

A neves amerikai egyháztörténész harmadik, Jezsuita Kiadónál megjelent kötete a nyugati világ leghosszabb ideje fennálló intézményéről szól, amelynek jelentősége ma szinte nagyobb, mint valaha. 

részletek

Gerhard Lohfink: Végül a semmi? A feltámadásról és az örök életről

Milyen lesz a halottak feltámadása? Mi a mennyország és a pokol? Hogyan beszélhetünk ma a keresztény reményről? Gerhard Lohfink a végső dolgok, a halál és a feltámadás kérdését járja körül könyvében. 

részletek

Tomka Ferenc: A miseliturgia logikája és lelke

• Mit tehetek, hogy kevésbé legyek szétszórt a szentmisén?
• Melyek azok a titkok, amik által megsejthetjük az Eucharisztia misztériumát?
• Mit jelent, hogy Jézus áldozattá lett értünk?
• Hogyan válhat áttekinthetőbbé számomra a szentmise liturgiája?


részletek

Euszebiosz egyháztörténete

Caesareai Euszebiosz egyháztörténete a keletkezésekor új világot nyitott meg egy olyan közönség előtt, amely számára ismeretlen volt szinte minden esemény, amiről írt. 

részletek

Fehérváry Jákó: Hogy szívünk megegyezzék szavunkkal

Fehérváry Jákó 2010 óta állandó szerzője az Új Ember katolikus hetilap liturgia-rovatának. Az ott megjelent szövegek most tematikus csoportosításban, a Magyar Kurír és a Bencés Kiadó közös gondozásában látnak napvilágot. 

részletek

első < 1  2  3  4  5  6  7  8  ...  15  16  17  18  19  20  21  22 > következő
vissza

Bibliotheca Digitalis

Tekintse meg Elektronikus dokumentumok menüpontunkat!

Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára | 2500 Esztergom, Szent István tér 10. (Szent Adalbert-központban) | Tel.: +36 33 541 957 | E-mail: konyvtar@eszhf.hu