Katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzés

A szak bemutatása


KLM alapszak (levelező)

2008-tól levelező rendszerben világi hallgatókat is képzünk katekéta-lelkipásztori munkatárs alapszakon (3 éves BA képzés).  A katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzésen azon laikus hallgatóknak tudunk sajátos képzést biztosítani, akik valamilyen módon elkötelezettek abban, hogy itt megszerzett tudásukat a Katolikus Egyház szolgálatába állítva tevékenykedjenek. Földrajzi elhelyezkedése folytán Főiskolánk könnyen elérhető a szomszédos felvidéki településekről, ezért innen is vannak hallgatóink.

A katekéta-lelkipásztori munkatárs képzésen belül kétféle specializáció érhető el: katekéta és lelkipásztori munkatárs. A fő tantárgyak mindkét esetben ugyanazok, azonban a gyakorlati tárgyak során a hallgatónak lehetősége van az egyik vagy a másik specializációhoz tartozó gyakorlatot szerezni.

Aki inkább a hitoktatás iránt érdeklődik, annak érdemesebb a kateketika specializációt választani, aki inkább a plébániai munkákban szeretne részt venni, annak a lelkipásztori munkatárs specializáció javasolt. A katekéta és a lelkipásztori munkatárs specializáció tantárgyai csak minimális mértékben térnek el egymástól, ezért bármely specializációt végzi valaki, mindkét területen elhelyzekedhet.


A képzés során az 1. év alapozó év (I. ciklus).
A 2. és 3. évfolyamok 2 éves forgó rendszerben együtt járnak órákra. (II. ciklus) Itt az oktatott tárgyak 2 évenként ismétlődnek. Az I. és II. ciklus tárgyai itt találhatók.